Oświadczenie w sprawie strajku okupacyjnego rodziców dzieci niepełnosprawnych

Do członków i sympatyków KOD na Mazowszu!

Zarząd Regionu Mazowsze wspiera strajk okupacyjny rodziców dzieci niepełnosprawnych w walce o ich prawa. W pełni popieramy żądania zdesperowanych rodziców przepojonych troską o los swoich dorosłych, niezdolnych do samodzielnego życia dzieci. Oburza nas cyniczna gra polityków PiS, w poprzedniej kadencji demonstrujących poparcie dla jednej z najsłabszych grup społecznych w naszym kraju, a obecnie – kiedy mają pełnię władzy – uchylających się od realizacji swoich obietnic. Zamiast empatii i sprawnego rozwiązania problemu widzimy manipulacje, granie na zwłokę, dążenie do podzielenia i skłócenia środowiska upominającego się o interesy niepełnosprawnych, a także antagonizowania różnych grup społecznych.

Okażmy solidarność! Apelujemy do naszych członków – bądźmy razem pod sejmem! Nie bądźmy obojętni!

Będziemy śledzić przebieg sytuacji. Jeśli do najbliższego piątku żądania protestujących nie zostaną spełnione, wzywamy do włączenia się do protestu pod sejmem o godz. 18:00 w piątek, 27 kwietnia br.

Zarząd Regionu Mazowsze Komitetu Obrony Demokracji

#WspieramyStrajkOkupacyjnyRON