Apel do mieszkańców o uczestnictwo w wyborach 4-ego marca na stanowisko wójta gminy Nadarzyn

Mieszkańcy Gminy Nadarzyn!

Na dzień 4-go marca 2018 roku w Gminie Nadarzyn zostały ogłoszone wybory samorządowe na stanowisko wójta gminy Nadarzyn. Demokracja, w tym demokracja lokalna, opiera się na wolnych wyborach. Stowarzyszenie Komitet Obrony Demokracji od 2 lat stoi na straży demokracji w Polsce i każdy jej przejaw stara się propagować i wzmacniać swoimi działaniami.

Dlatego wzywamy wszystkich mieszkańców Gminy Nadarzyn do uczestniczenia w niedzielnych wyborach. Demokracja jest przywilejem, ale również obowiązkiem każdego obywatela. Zwłaszcza, jeżeli w wyniku jej działania będą wybierane władze lokalnego samorządu. Bądźcie aktywnymi obywatelami, podejmujcie obywatelskie i demokratyczne decyzje.

Jesteśmy członkami stowarzyszenia, które w szczególnej pieczy ma wartości państwa obywatelskiego i udziału mieszkańców we wszystkich strukturach władzy. Dlatego cieszymy się, że kandydat Pan Dariusz Zwoliński jest wspólnym reprezentantem środowisk prodemokratycznych.

To pozwala mieć nadzieję, że rozwój Państwa gminy będzie odbywać się w duchu wzmacniania wzajemnych społecznych relacji i obywatelskiej aktywności.

Szanowni Państwo, 4-go marca wybierzcie mądrze przyszłość swojej małej Ojczyzny.

Zarząd Regionu KOD Mazowsze

Do pobrania: